Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото на бизнесмена Аднан Юсеинов,

...
</TD
>Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото на бизнесмена Аднан Юсеинов,
Коментари Харесай

Намалиха паричната гаранция на бизнесмена от зловещото ПТП с два трупа

Окръжен съд Пловдив върна на прокуратурата делото на бизнесмена Аднан Юсеинов, който малко преди Коледа умъртви двама души на пътя край Садово, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

По-рано през днешния ден се организира първото разпоредително съвещание по случая. Обвиняемият Юсеинов присъстваше персонално в залата, съпроводен от двамата си юристи. 

От диалога му със съдията Веселина Семкова стана ясно, че подсъдимият ежедневно посещава рехабилитационни курсове след злополуката и бе освободен да седне.

В залата се явиха и родственици на потърпевшите, които бяха счетени като частни обвинители по случая. Защитата на бизнесмена възрази над тяхното предпочитание с доводите, че всички молби били идентични и участва подобен текст: " Довереникът ми е лице, потърпевшо от действието на подсъдимия ".

Съдията удостовери, че действително не са упоменати точните родствени връзки, само че че няма подозрение по отношение на качествата им и следва да бъдат считани като частни обвинители.

Прокурорът и обвиняването пожелаха да се даде ход на делото и споделиха, че нямат претенции за нови доказателства.

От своя страна юристът на Юсеинов Кирил Николов също се съгласи с тях, само че изложи терзанията си по отношение на безспорната уместност на обвинителния акт.

" Не пазиме клиента си, с цел да го отървем. Освен че желаеме обективен развой, желаеме прецизен край. "  

По думите му, с цел да се възползва клиентът му от съкратеното правосъдно разследване, обвинителния акт би трябвало да бъде безупречен. Недостатъците, които той изложи, бяха два - в действителност и юридически. Той стартира с втория, като го счете за определящ за аргументите на фактическата конюнктура.

От пледоарията му се разбра, че в обвинителния акт написа, че подсъдимият не е направлявал непрестанно МПС-то, което е управлявал, отклонил е вниманието си и това е довело до отиването на автомобила в другата лента за придвижване. 

В друга част от акта, прокурорът показва, че лидерът би трябвало да бъде изключително деликатен, когато се прави дадена маневра. 

Кирилов пожела корекции и на фактическата конюнктура. Той изрече недоумение за наличието на очевидците и съответно Бръмбъров.

" За нас остана неразбираема картината на ПТП-то и от кой автомобил се появява Бръмбаров. "

В края на изявлението си, той изиска преустановяване на събедното произвеждане, връщането му в прокуратурата, както и изменение на мярката от гаранция в размер на 10 хиляди лв. към подписка. Ако това решение не е почетено, той пожела да се понижи размерът на гаранцията.

Прокурорът изслуша деликатно настояванията на отбраната и посочи, че разликата сред първия и втория удар е 2,47 секунди. По тази причина наличието на очевидеца Бръмбаров и други, е отразено по този метод. Тя обясни, че подсъдимият не е давал пояснение и няма по какъв начин да се знае дали маневрата му е била преднамерена, или е отклонение от пътя. 

Обвинението се съгласи с прокуратурата. " Няма спънка с 1 действие да се нарушат няколко разпореждания на закона. Не може да желаеме от прокуратурата да гадае какво е желал да направи подсъдимият ".

В последна сметка, съдът реши да приключи правосъдното произвеждане и да го върне към прокуратурата, с цел да се изчистят фактическите условия. Намалена бе и  паричната гаранцията на подсъдимия на 7 хиляди лв..
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР